De fantastische smaak en intensiteit van Nespresso Ristretto, zonder cafeïne

Maak kennis met Ristretto Decaffeinato

Brussel – maart 2017 – Liefhebbers van intense koffie kunnen eindelijk hun zoektocht naar de perfecte Grand Cru-koffie voor de middag of avond staken: Nespresso lanceert Ristretto Decaffeinato. Intens geroosterd en rijk aan aroma’s, heeft de Ristretto Decaffeinato hetzelfde krachtige karakter en dezelfde kenmerkende smaak als de populaire originele Ristretto, maar nu simpelweg zonder cafeïne. 

Nespresso streeft ernaar om u inspirerende koffiemomenten te bezorgen doorheen de hele dag en ook het gamma decafeïnekoffie is daarop geen uitzondering want alle decafeïnevarianten zijn als het ware het spiegelbeeld van de tegenpool met cafeïne. De Nespresso-koffiespecialisten stelden met veel zorg deze nieuwste variant samen. De weelderige aroma’s van de groene koffiebonen worden perfect bewaard tijdens het decafeïneren. De originele aard van de boon blijft dus intact en behoudt zijn sterkte en overvloedige smakenpalet.

 

​Ristretto Decaffeinato: smaakprofiel

De Ristretto Decaffeinato ontleent zijn diepe, krachtige smaak aan een intensief brandproces, net zoals de originele Ristretto. Een selectie van de beste Latijns-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse arabica vermengt zich met een toets robusta, die apart wordt geroosterd om deze krachtige, mooie espresso te creëren.

Intensiteit: 10

Kopgrootte: Ristretto (25 ml) of Espresso (40 ml)

Prijs voor 10 capsules: €3,70

De nieuwe Ristretto Decaffeinato is het perfecte ontspannende kopje koffie voor wie liever niet te veel cafeïne binnenkrijgt, maar wél een krachtige en intense smaakervaring wil – op om het even welk moment van de dag.

Ristretto Decaffeinato is een aanvulling op het bestaande decafeïnegamma van Nespresso. Dat herkent u trouwens voortaan gemakkelijk tussen de andere Grand Cru’s aan de opvallende rode ring rond de capsule. Het Decaffeinato-aanbod bestaat uit:

  • Arpeggio Decaffeinato

De Arpeggio Decaffeinato is een sterk gebrande koffie met een rijke smaak. Deze koffie beschikt over dezelfde karakteristieke, intense body en verrukkelijke cacaotoetsen als de originele Arpeggio Grand Cru. De afzonderlijke branding onthult de specifieke kenmerken van elke oorsprong: langere branding levert een donkerdere boon op en onthult de intense, cacao-achtige smaken van de Braziliaanse en Costa Ricaanse Arabica; een kortere en lichtere branding van de geselecteerde Arabica uit Zuid-Amerika benadrukt haar zachtere fruitachtige noten.

Intensiteit: 9

  • Volluto Decaffeinato

Verrukkelijk zacht en soepel: dát is de Volluto Decaffeinato. Met dezelfde rijke smaken en volle body als de originele Volluto Grand Cru. De geselecteerde zuivere Arabica bonen worden afzonderlijk gebrand om hun specifieke kenmerken te benadrukken: een kortere branding onthult de zoete biscuitachtige noten van de Braziliaanse Arabica, terwijl een langere, maar lichtere branding de frisse en fruitachtige noten van de Colombiaanse bonen behoudt. Intensiteit: 4

  • Vivalto Lungo Decaffeinato

De Vivalto Lungo Decaffeinato laat zich als blend niet gemakkelijk lezen, maar is perfect gebalanceerd, met hetzelfde intense karakter als de originele Vivalto Lungo Grand Cru. Geroosterd met zachte houttoetsen en een zoet en fleurig bouquet. Dit is een pure arabicablend met als origine zowel Zuid-Amerika als Oost-Afrika. Doordat de bonen apart worden geroosterd, schemert het karakter van de verschillende herkomsten nog duidelijker door en ontwikkelt zich een complexe smaak. Een korter en lichter roosterproces zorgt ervoor dat het subtiele bloemige palet van de Ethiopische bonen en het fruitige van de Colombiaanse variant bewaard blijven. Een donkerdere en langere roosterprocedure maakt deze blend nog karaktervoller en stimuleert zijn bitterheid. Intensiteit: 4

Vivalto Lungo Decaffeinato heeft hetzelfde rijke en complexe karakter als de originele Vivalto Lungo Grand Cru: geroosterd, licht houtachtig met zoete granen en subtiele bloemachtige noten. Het is een complexe melange van Arabica-variëteiten van verschillende landen van oorsprong, waaronder Zuid-Amerika en Oost-Afrika met subtiele bloemachtige en zoete graantonen. De afzonderlijke branding van de bonen brengt de karakters naar voren van de verschillende landen van oorsprong en ontwikkelt de complexiteit van de smaak: een kortere en lichtere branding behoudt het subtiele bloemrijke boeket van de Ethiopische bonen en de fruitachtige noten van de Colombiaanse bonen, terwijl een donkerdere en langere branding het karakter van de melange en de bitterheid versterkt. Intensiteit: 4

De Ristretto Decaffeinato is beschikbaar in alle Nespresso Boutiques & via www.nespresso.com

 

 

 

 

Contacteer ons
Ann Ramaekers oserieux
Suzanne Decock PR & Communications manager Nespresso Belgium
Ann Ramaekers oserieux
Suzanne Decock PR & Communications manager Nespresso Belgium
Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro