From Milano & Palermo with love

Nespresso brengt andermaal hulde aan de Italiaanse koffiecultuur met 2 nieuwe limited editions

Elk jaar is het weer reikhalzend uitkijken naar de limited editions waarmee Nespresso de zintuigen van de meest veeleisende koffiekenners in verrukking brengt. Met het najaar in zicht lanceert Nespresso nu Tribute to Milano en Tribute to Palermo, twee nieuwe ristretto’s die hulde brengen aan de diversiteit en de rijkdom van de Italiaanse koffiecultuur en die rechtstreeks geïnspireerd zijn op twee mythische maar totaal verschillende steden: Milaan en Palermo.

"Na het weergaloze succes van onze limited editions Napoli en Trieste wilden wij andermaal uitpakken met een eerbetoon aan de verscheidenheid van de Italiaanse koffiecultuur, meer bepaald aan die van Milaan en Palermo. Tribute to Milano is onze interpretatie van de bedrijvigheid in Milaan, een bruisende en elegante stad waar de Italianen hun koffie rechtstaand aan de toog drinken. Tribute to Palermo is dan weer een krachtige en intense ristretto, met als inspiratiebron de geuren en de kleuren van de Siciliaanse markten. Want met zijn aroma’s van cacao en zijn peperakkoorden echoot deze ristretto naar de overvloed aan specerijen en kruiden op deze markten,” aldus Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso.

Beide limited editions zullen beslist in de smaak vallen bij de liefhebbers van sterke koffie. Ze kunnen zwart worden gedronken, maar zijn ook geknipt voor een koffiebereiding met melk: in een latte macchiato tekent de volle intensiteit van Tribute to Milano voor een zachtere en romigere smaak met aroma’s van karamel, terwijl Tribute to Palermo een romige cappuccino oplevert die niets afdoet aan de intensiteit en het krachtige karakter van deze blend.

Of u nu kiest voor Milaan dan wel voor Palermo, beide nieuwe ristretto’s dompelen u onder in de betoverende sfeer van een door en door Italiaanse stad.

 

Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn vanaf 3 september en zolang de voorraad strekt verkrijgbaar. Kostprijs van deze limited editions: 4,50 euro voor 10 capsules.

 

Tribute to Milano

Ristretto 25 ml / Intensiteit 9

Profiel: een bijzonder aromatische ristretto, met een verrukkelijk evenwicht tussen verfijnde aroma’s van fruit en zoete graanakkoorden.

Herkomst: een blend van arabicavariëteiten uit Zuid- en Midden-Amerika, uitgediept door een robusta uit Guatemala.

 

PINK COCKTAIL

Ingrediënten

 • 1,5 dl Bellini Peach (perzikmoes en limonade)
 • 1 capsule Tribute to Milano (40 ml)
 • 3 ijsblokjes
 • 1 schijfje perzik

Materiaal

 • 1 cocktailglas
 • 1 shaker
 • 1 rietje

Doe de Bellini Peach in het glas. Giet de espresso (40 ml) in de shaker, voeg 3 ijsblokjes toe en schud. Verwijder de helft van het schuim, giet in het glas en dien op met een rietje.

 

Tribute to Palermo

Ristretto 25 ml / Intensiteit 11

Profiel: intens gebrand om de aroma’s van cacao en de peperakkoorden tot hun recht te laten komen. Deze pittige espresso met zijn zijige textuur is een waar genot in de mond.

Herkomst: een krachtige blend van arabica- en robustavariëteiten uit Oost-Afrika.

 

LATTE MACCHIATO MET ROZEMARIJN & FRAMBOOS

Ingrediënten

 • 2 koffielepeltjes frambozenjam
 • 2 cl rozemarijnsiroop
 • melk
 • 1 capsule Tribute to Palermo (40 ml)
 • een paar grissini als versiering

Materiaal

 • Ritual Glass
 • Aeroccino

Doe de frambozenjam in het glas. Doe de rozemarijnsiroop bij de melk en schuim op. Giet het schuim in het glas met een beetje warme melk. Giet er de espresso bovenop en serveer meteen.

Contacteer ons
Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro