De zachtheid van een Espresso met witte chocolade of de tederheid van een Latte Macchiato met crème brûlée?

De zachtheid van een Espresso met witte chocolade of de tederheid van een Latte Macchiato met crème brûlée?

Vrijdag 11 maart 2016 — Kijk jij ook al reikhalzend uit naar Pasen, naar die heerlijke chocolade eieren en andere lekkernijen?
Zorg er alvast voor dat je kopje koffie er dan ook op zijn paasbest uitziet! Inspiratie nodig? Nespresso verrast je graag met twee bijzonder originele recepten: een Espresso met witte chocolade in de hoofdrol of een overheerlijke Latte met crème brûlée.  Zo krijgt uw favoriete koffie net dat tikkeltje meer!

Espresso met witte chocolade

Een heerlijke combinatie van witte chocolade en het delicate aroma van de Roma Grand Cru.

 

5 min.               Voor                               Moeilijkheidsgraad

                          1 persoon                      Gemakkelijk

 

Ingrediënten

  • Nespresso Capsule Grand Cru Roma
  • 10 ml wittechocolade-siroop
  • 30 ml melk

Variant Cappuccino met witte chocolade:

  • Nespresso Capsule Grand Cru Roma (40 ml)
  • 20 ml wittechocolade-siroop
  • 40 à 50 ml melk

Materiaal

  • Aeroccino melkopschuimer of een Nespresso machine met stoompijpje
  • Espressokopje
  • Espressolepeltje

Bereiding

  • Giet de wittechocolade-siroop (5 ml) en de melk in de Aeroccino of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine
  • Bereid het melkschuim
  • Bereid de Grand Cru als espresso (40 ml)
  • Giet de wittechocolade-siroop (5 ml) in het kopje en voeg er vervolgens de Roma Grand Cru bij
  • Werk af met het melkschuim
     

Latte Macchiato à la crème-brûlée

Geniet van het heerlijke, smeuïge melkschuim met crème-brûléesmaak die perfect bij het zachte, fruitige aroma van de Volluto Grand Cru past.

 

10 min.                          Voor                                 Moeilijkheidsgraad

                                       1 persoon                        Gemakkelijk

Ingrediënten                                                                                  

  • Nespresso Capsule Volluto (40 ml espresso)
  • 1 cl crème-brûléesiroop
  • 150 ml koude melk
  • Volle espressolepel bruine suiker

Materiaal

  • Receptenglas (350 ml)
  • Aeroccino melkopschuimer of Nespresso machine met stoompijpje

Bereiding

  • Giet de crème-brûléesiroop bij de melk
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine en voeg het melkschuim in het receptenglas
  • Bereid de Grand Cru als espresso (40 ml) in een espressokopje
  • Giet de koffie vervolgens langzaam in het receptenglas zodat er drie laagjes ontstaan: warme melk onderaan, daarna koffie en ten slotte melkschuim
  • Besprenkel het melkschuim desgewenst met wat bruine suiker

 

Bereid uw latte nog eenvoudiger met de nieuwe Aeroccino 4

De nieuwe  Aeroccino 4 melkopschuimer van Nespresso geeft de finishing touch aan uw Grands Crus met een perfecte,  lichte en satijnachtige melkschuimlaag. Zo kan u eindeloos veel latterecepten uitproberen helemaal in de stijl van de meest hippe Parijse cafés en bars!

Met deze nieuwe melkopschuimer maakt u in minder dan twee minuten een warme of koude melkschuimlaag. Of u nu kiest voor een dik of luchtig laagje, uw Cappuccino of Latte Machiatto zal onweerstaanbaar lekker zijn!

Mag in de vaatwasser is en beschikt over een praktisch en ergonomisch handvat.

Aeroccino 4,79 €

 

Latte Macchiato à la crème-brûlée
Aeroccino 4, €79
Espresso met witte chocolade