Nespresso duikt de zomer in met overheerlijke koffielimonades!

Nespresso duikt de zomer in met overheerlijke koffielimonades!

Donderdag 26 mei 2016 — Je favoriete koffie van Nespresso smaakt zomerser dan ooit! Verrassend anders en tegelijkertijd fris én zonnig. Want al krijg je zure citroenen of zoete bosbessen voorgeschoteld... voortaan gooi jij er je favoriete straffe koffiebonen tegenaan voor een overheerlijke, met 100% pure liefde, huisgemaakte koffielimonade.

Laat je inspireren door deze zonovergoten recepten en zet de zomer in met je eigen bereide koffielimonade.

Ijskoffie met Rode Vruchten

Als een wandeling op een snikhete dag in de verkoelende schaduw van het bos. Zo smaakt deze koffielimonade die op een sublieme manier de pittige smaak van volle bessen vermengt met de gebrande noten van de Grand Cru Roma van Nespresso. Het resultaat is een bijzonder verrassende, harmonieuze mix van smaken.

Ingrediënten

  • een capsule Nespresso Grand Cru Roma of een capsule Nespresso Grand Cru Decaffeinato Intenso   
  • 30 g aardbeien en 15 g aalbessen (of 40 ml bereide coulis met aardbeien en aalbessen)
  • een theelepel witte suiker
  • ijsblokjes
  • een takje met aalbessen ter decoratie

Bereiding

  • Mix het fruit in een blender tot een puree.
  • Zeef de vruchtenpuree om alle zaadjes te verwijderen.
  • Voeg suiker toe naar eigen smaak.
  • Maak een Grand Cru Roma of een Grand Cru Decaffeinato Intenso klaar in een espressokop (40 ml).
  • Giet alles in een shaker, samen met de suiker, de ijsblokjes en de fruitcoulis.
  • Mix het geheel tot de ijsblokjes volledig gesmolten zijn.
  • Giet je drankje in een glas (110 ml).
  • Versier de rand van het glas met een takje aalbessen.
  • Serveer onmiddellijk.

 

Pampellop: koffielimonade met Pomelo

Zo ziet een ‘indian summer’ eruit als je hem in een kopje giet: prachtige kleuren met verrassende bubbels en een zweem van zoete zeste. Pure verwennerij voor je ogen, maar natuurlijk ook voor je smaakpapillen dankzij de wijnachtige Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia én het grapefruit voor extra punch!

Ingrediënten

  • een capsule Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia
  • 2 cl siroop van grapefruit
  • 20 cl huisgemaakte limonade (een mix van citroensap en ijs)
  • een stuk grapefruit als decoratie
  • gecrushed ijs

Bereiding

  • Breng 2 lepels gecrushed ijs in het glas en giet er de siroop van grapefruit over.
  • Voeg de limonade toe.
  • Maak een Nespresso Grand Cru Rosabaya de Colombia klaar in een espressokop (40 ml)
  • Meng de koffie samen met een beetje ijs in de shaker.
  • Giet de koude Grand Cru Rosabaya de Colombia met behulp van een lepel over de limonade. Wees voorzichtig, zodat de verschillende laagjes niet vermengd geraken voor het mooiste resultaat. Gebruik het schijfje grapefruit om het glas te versieren. 

 

Verfrissende koffiecocktail met kersen

Wedden dat je deze pure verwennerij lekker voor jezelf houdt? Dit is hét recept voor een heerlijk verfrissende ijskoffie met knisperende kersen.

Ingrediënten

  • een capsule Nespresso Grand Cru Capriccio
  • 2 cl siroop van zwarte kersen
  • 20 cl limonade
  • 2 lepels gecrushed ijs
  • ijsblokjes
  • kersen voor de versiering
  • een schijfje carambola (stervrucht) ter decoratie

Bereiding

  • Giet de siroop van de zwarte kersen in een groot glas en voeg er 2 lepels gecrushed ijs aan toe.
  • Giet de limonade voorzichtig over het gecrushed ijs.
  • Maak een Grand Cru Capriccio klaar en shake met 3 ijsblokjes.
  • Hou een lepel boven de limonade en giet de koffie er voorzichtig over, zodat de laagjes niet vermengd geraken.
  • Versier het glas met een schijfje stervrucht en 2 kersen.

 

Ijskoffie met Rode Vruchten ©Nespresso
Grand Cru Nespresso Decaffeinato Intenso
Grand Cru Nespresso Roma
Pampellop: koffielimonade met Pomelo ©Nespresso
Grand Cru Nespresso Rosabaya de Colombia
Grand Cru Nespresso Rosabaya de Colombia
Verfrissende koffiecocktail met kersen ©Nespresso
Grand Cru Nespresso Capriccio