NESPRESSO EXPLORATIONS, EEN COLLECTIE UITERST ZELDZAME KOFFIES.

SNEL ZIJN IS DE BOODSCHAP!

Brussel – Mei 2017 – Nespresso biedt zijn klanten de kans om echte koffiekenners te worden dankzij het nieuwe limited edition koffieassortiment, waarachter enkele schitterende verhalen schuilen. De nieuwe Explorations collectie bestaat uit bijzonder zeldzame koffies uit adembenemende gebieden, die volgens de experts van Nespresso stuk voor stuk 'verborgen pareltjes' zijn vanwege hun opmerkelijke smaakprofielen.
 

Soms ontstaan er onverwachte, fascinerende omstandigheden in afgelegen gebieden die ervoor zorgen dat een gewone koffieplant uitgroeit tot een ware schat van verbluffende smaken en aroma's. Net die koffies inspireerden de Nespresso experts om Explorations te creëren. Deze limited edition collecties zullen slechts twee keer per jaar en in bijzonder kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn.

Shirin Moayyad, Coffee Expertise Manager bij Nespresso, legt uit:

“Ik heb het geluk dat ik voor Nespresso de hele wereld mag afschuimen op zoek naar verborgen koffiepareltjes die een apart en verrassend aromaprofiel aan ons assortiment kunnen toevoegen. Met Explorations willen we die ontdekkingen delen met onze klanten en tonen dat achter de meest zeldzame koffies vaak bijzonder inspirerende verhalen schuilen. Met elke Explorations koffie nodigen we onze klanten uit om op ontdekkingsreis te gaan en kennis te maken met de verborgen aspecten van de koffie waar ze zo dol op zijn.”

De nieuwe collectie Explorations 1 zal bestaan uit twee limited edition koffies: Laos Bolaven Plateau en Kenya Peaberry. Die werden speciaal ontwikkeld en in een duopack gecombineerd vanwege hun unieke verhalen en overheerlijke smaken. Bovendien zijn beide koffies een zogenaamde Pure Origin. Dat betekent dat ze afkomstig zijn van één boerderij of groep van boerderijen in een specifieke regio. 

LAOS BOLAVEN PLATEAU

Het verborgen verhaal:

Het Bolavenplateau in Zuid-Laos ligt op 1100 tot 1350 meter boven de zeespiegel en is een regio met een vulkanische bodem en een bijzonder hoge vochtigheidsgraad dankzij de vele regen. Samen vormen die elementen de ideale omgeving om koffie met heerlijke graantoetsen en unieke zintuiglijke kwaliteiten te produceren.

Omdat ze het ongelooflijke potentieel van dit gebied niet konden negeren, kozen de experts van Nespresso voor 100 % Arabicabonen uit de regio en gebruikten ze al hun blend- en brandvaardigheden om de graantoetsen optimaal naar voren te brengen.

Het resultaat: een espresso met accenten van goudgele tarwe en groene plantaardige aroma's. De ronde, evenwichtige smaak met een lichtzure toets van Laos Bolaven Plateau doet meteen denken aan heerlijke granen en kruiden.

Kopgrootte: espresso (40 ml). Wordt het best zwart gedronken om het koffieprofiel tot zijn recht te laten komen, maar werkt ook uitstekend met melk (als latte macchiato).
Prijs voor duopack met beide Limited Editions (20 capsules): 24 euro

KENYA PEABERRY

Het verborgen verhaal:

Dankzij het landschap en het enorme aanbod variëteiten staat Kenia in de koffiewereld ook wel bekend als de 'koning der koffies'. De 'peaberry' wordt dan weer alom geprezen om zijn speciale, fruitige confituursmaken. In tegenstelling tot gewone koffiebonen is de 'peaberry' ronder van vorm. Dat is te wijten aan de natuurlijke mutatie waarbij slechts één kant van de boon zich verder ontwikkelt. Deze afwijking komt bij slechts 5 % van alle koffiebonen in de wereld voor. De 'peaberry' kan ook bijzonder goed worden gebrand, omdat de hitte dankzij de ronde vorm gelijkmatig in de boon dringt. 

Op basis van zorgvuldig met de hand geplukte 'peaberry's' ontwikkelden de experts van Nespresso een brandprofiel en een dubbele brandtechniek die alle elegante toetsen van die typische Keniaanse zuurheid en fruitige aroma's naar boven brengt. Deze aromatische espresso verrast u ongetwijfeld met zijn smaak die doet denken aan gekonfijt fruit, zoals appels, rozijnen, braambressen en aalbessen.

Kopgrootte: espresso (40 ml). Wordt het best zwart gedronken om het koffieprofiel tot zijn recht te laten komen, maar werkt ook uitstekend met melk (als latte macchiato of cappuccino).
Prijs voor duopack met beide Limited Editions (20 capsules): 24 euro

Nespresso nodigt koffieliefhebbers graag uit om de nieuwste Explorations koffies te komen proeven en tegelijkertijd iets bij te leren over hun wonderbaarlijke herkomst en ongewone aroma's. Belgische koffieliefhebbers kunnen via een speciaal ontwikkeld digitaal platform en bijhorende mini-site de bijzondere verhalen achter deze koffies ontdekken of deelnemen aan een van de exclusieve tastings georganiseerd door Nespresso koffieexperts en koffieambassadors. Voor meer info surf naar www.nespresso.com. Snel zijn is de boodschap.

Explorations 1 is vanaf 2 mei verkrijgbaar bij Nespresso Boutiques over de hele wereld en kan ook worden online besteld op www.nespresso.com.

Contacteer ons
Margaux Vigneron oserieux
Suzanne Decock PR & Communications manager Nespresso Belgium
Margaux Vigneron oserieux
Suzanne Decock PR & Communications manager Nespresso Belgium
Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro