NESPRESSO LAAT JE PROEVEN VAN BRAZILIË MET DE NIEUWE CAFEZINHO DO BRASIL LIMITED EDITION

Een leven zonder koffie? Ondenkbaar... en al helemaal in Brazilië! Een ‘cafezinho’ of ‘koffietje’ is in het Portugees zo goed als synoniem aan ‘wees welkom’. Elke dag opnieuw betekent samen van koffie genieten in Brazilië een aangenaam moment voor familie en vrienden om gezellig bij te praten, de kans voor onbekenden om elkaar beter te leren kennen en de aanleiding voor zakenlui om samen de beste deals te sluiten. Met deze levendige en kleurrijke Braziliaanse (koffie)cultuur als inspiratiebron creëerden de experten van Nespresso een krachtige en unieke Limited Edition Grand Cru: Cafezinho do Brasil.

 

Klaar om je via je smaakpapillen te laten vervoeren naar het hart van een bruisende Braziliaanse stad? Met Cafezinho do Brasil krijg je alle kwaliteiten van het ‘koffietje’, de warme welkom van Brazilië, in één kop. Het team van Nespresso vroeg de Brazilianen zelf naar de smaak en de aroma’s van de perfecte cafezinho en hun antwoord vormt samen met de Braziliaanse koffiecultuur de basis voor deze Grand Cru. Cafezinho do Brasil is een sterke koffie die de hele essentie van de cafezinho in een Espresso samenvat.

Alexis Rodriguez, Head of Coffee Development bij Nespresso, vat het als volgt samen: ‘Van de Brazilianen leerden we dat hun uitverkoren koffieprofiel een bijzonder uniek aroma bevat met een zekere bitterheid en geroosterde tonen. Onze experten identificeerden deze laatste als walnoot, sandelhout en kruiden, en selecteerden daarom Arabica-bonen uit de regio Zuidoost van Brazilië voor deze limited edition koffie. De nabijheid van de zee geeft de lucht in de deelstaat Espirito Santo een hoge vochtigheidsgraad waardoor je er deze specifieke noten in de koffiebessen terugvindt. Nespresso werkte nauw samen met de plaatselijke koffieboeren die de bonen met de uitzonderlijke noten enkel met de hand plukten.‘

Zoals bij alle Grand Crus van Nespresso was ook de keuze van het juiste basisproduct voor de ontwikkeling van Cafezinho do Brasil van het allergrootste belang. En aangezien het om een Pure Origin koffie gaat, is het product in zijn geheel afkomstig uit Brazilië. De agronomen van Nespresso werkten nauw samen met de plaatselijke boeren, zodat deze hun werkmethode konden combineren met een specifieke oogsttechniek. Deze laat toe om enkel de rijpe Arabica-bonen te strippen, zonder dat ze in contact komen met de aarde: zo blijft hun unieke smaak, eigen aan Cafezinho do Brasil, behouden.

 

HET SMAAKPROFIEL VAN CAFEZINHO DO BRASIL

De aangenaam bittere blendmelange van de geselecteerde Arabica-bonen uit de regio Zuidoost van Brazilië komt volledig tot zijn recht dankzij de aanwezigheid van verpulverde, van nature zoete, Bourbon. Het resultaat is een kop koffie met fluweelachtige textuur en een onverwacht aroma van walnoot en sandelhout met buitengewone, kruidige tonen die doen denken aan tijm of rozemarijn.

Intensiteit: 9

Kopgrootte: Espresso (40ml)

 

Ook met een wolk melk valt Cafezinho Do Brasil geweldig in de smaak. Kies voor een koffiegrootte van 25 ml om een overheerlijke Cappuccino te bereiden: beeld je de zoete sensatie in van zoute, bittere en geroosterde tonen die doen denken aan gezouten pinda’s.

Of giet 40 ml Cafezinho Do Brasil bij 100 ml opgeschuimde melk voor een Latte Macchiato met ronde en zoete tonen van walnoot en een licht rokerige nasmaak. 

Elk jaar presenteert Nespresso limited edition koffies en krijgen de meest veeleisende koffieliefhebbers van over de hele wereld waar ze keer op keer reikhalzend naar uitkijken. De meest recente Limited Edition in het rijtje is Cafezinho do Brasil: een unieke, intense en fluweelachtige koffie die elke koffieliefhebber mee op reis neemt naar het hart van Brazilië.

Cafezinho do Brasil zal een gelimiteerde periode wereldwijd verkrijgbaar zijn in de Nespresso boutiques, in de Nespresso Customer Care Centres en online via www.nespresso.com vanaf 1 september. Prijs: €4,50 per 10 capsules.

 

Persagentschap: 

oSérieux! – Ann Ramaekers – 0475 77 38 83 – ann.ramaekers@oserieux.be

 

Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro