Nespresso lanceert Peru Secreto

Nespresso lanceert Peru Secreto

Een limited edition Grand Cru koffie vol Peruaanse smaken

Maandag 18 mei 2015 — Nespresso brengt  Peru naar de Belgische huiskamer. Met Peru Secreto, een limited edition Grand Cru die gemaakt is met uitzonderlijke koffiebonen uit afgelegen plantages in het Andesgebergte.  

Zoet bewaard geheim

“Koffieliefhebbers proberen graag nieuwe smaken uit”, zegt Karsten Ranitzsch, hoofd van de koffieafdeling van Nespresso. “Aan ons om de best bewaarde geheimen uit de koffiewereld te onthullen. Onze nieuwste limited edition Grand Cru Peru Secreto weerspiegelt de bijzondere aroma’s van de minder bekende Peruaanse koffieterroirs. Deze Grand Cru heeft een rond en evenwichtig karakter en een intens, maar zoet aromaprofiel, verrijkt met gebrande tonen en accenten van cacao. De koffie komt ook helemaal tot zijn recht met een wolkje melk. Zo krijg je een romige textuur die smaakt naar geflambeerde banaan.”

 

Parel uit de Andes

Peru Secreto vervoegt tijdelijk de Pure Origin-reeks. “Daarmee eren we de pure smaak van straffe koffielanden. Peru Secreto lokte ons naar diep in het Andesgebergte. Het klimaat is er sub­­­tropisch. Dit is de perfecte basis voor een optimale koffieteelt omdat natte en droge seizoenen er elkaar afwisselen. De plantage ligt op 1500 meter hoogte, waardoor de bodem veel zonlicht absorbeert. En de koffietelers zijn heel gepassioneerd. Drie factoren die van deze Peruaanse koffieboon een succesverhaal maken.”

 

Overal verkrijgbaar

“Op de verpakking staat een steen, als verwijzing naar het Andesgebergte. De kleurrijke randpatronen eren de eeuwenoude Inca-cultuur. En het felblauw van de capsule? Dat verwijst naar het rijke microklimaat van de plantages.”

 

De limited edition Grand Cru Peru Secreto is vanaf 21 mei verkrijgbaar in alle Nespresso-Boutiques, via de webshop www.nespresso.com en telefonisch op het nummer 0800 162 64 

Benieuwd naar heerlijke recepten met Peru Secreto? Surf naar www.nespresso.com/peru-secreto/recipes.