Nespresso opent Boutique in hartje Hasselt

Nespresso opent Boutique in hartje Hasselt

Allereerste Nespresso Boutique in Limburg

Hasselt, 24 juli – Ook Limburgse koffieliefhebbers kunnen vanaf nu genieten van een unieke Nespresso experience in een prachtig gerenoveerd pand in het centrum van de hoofdstad van de smaak. Het is de allereerste Nespresso Boutique in de provincie Limburg en de zesde in België na de vestigingen in Antwerpen, Wijnegem, Brussel, Gent en Luik. In de Hasseltse Nespresso Boutique ontdekken consumenten alle Nespresso Grands Crus, machines, accessoires en andere lekkernijen.

Eerste Boutique in regio Limburg

Vandaag opent Nespresso de deuren van de allereerste Boutique in Hasselt. Deze centrale locatie in de regio Limburg geeft Nespresso de mogelijkheid om nog dichter bij zijn klanten te staan. “Nespresso staat voor een onvergetelijke koffie-ervaring. Of het nu gaat om een Grand Cru gemaakt van ‘s werelds beste koffiebonen, het advies van onze koffiespecialisten of een uitstekende dienst-na-verkoop”, verklaart Jan Van Damme, Boutique Director Nespresso Belux. “Rechtstreeks contact met onze klanten is voor ons bijzonder belangrijk en met de opening van deze nieuwe Boutique te Hasselt kunnen we vanaf nu ook Limburgse Nespresso-liefhebbers een unieke Nespresso koffiebeleving aanbieden.”

Hasselt, een logische keuze

De Boutique is gevestigd in een beschermd pand. Nespresso heeft voor de verbouwingen van het gebouw nauw samengewerkt met het agentschap Onroerend Erfgoed. “Een Boutique openen in Limburg, in een prachtig pand, bijna pal op de Grote Markt van Hasselt geeft ons een heel speciaal gevoel.” zegt Jan Van Damme, “Sinds de aankondiging van onze komst naar Hasselt hebben wij alleen maar positieve reacties ontvangen. Limburgers zijn levensgenieters die houden van lekkere, smaakvolle producten en daar hoort een kopje Nespresso gemaakt van ’s werelds meest kwalitatieve koffiebonen duidelijk bij.”

 

Voor ieders wat wils

De Nespresso Boutique te Hasselt beschikt over meer dan 90 m² en omvat de typische Nespresso zones:

  • De Grands Crus zone biedt een uitgebreid gamma van 23 Grands Crus koffie en tijdelijke Limited Editions met specifieke aromatisch profielen voor ieders smaak en voorkeur.

 

  • De Accessoires & machine zone stelt het volledige gamma accessoires en machines tentoon. Koffiespecialisten geven deskundig advies en helpen consumenten de ideale machine te vinden, zodat iedereen thuis met 1 druk op de knop een perfecte koffie van barista kwaliteit kan serveren.

 

  • In de Recycling zone worden gebruikte Nespresso capsules verzameld, deze zijn namelijk 100% recycleerbaar. Aluminium is niet alleen het beste materiaal om de kwaliteit en versheid van de koffie te garanderen, het is ook oneindig recycleerbaar. Dankzij de eigen Nespresso recyclingfaciliteit kan elke verkochte capsule in de Benelux volledig gerecycleerd worden. Met het aluminium worden nieuwe producten gemaakt en de koffie wordt gebruikt als biobrandstof.

 

  • In de Tasting zone kunnen klanten nieuwe Grands Crus proeven of advies vragen aan koffiespecialisten. Nespresso experts weten alles over het aromatisch profiel van koffie, maar geven ook graag meer info over ‘The Positive Cup’, het duurzaamheidsprogramma van Nespresso. Samen met Rainforest Alliance heeft het bv. het AAA Sustainable Quality Program uitgewerkt om meer dan 63.000 koffieboeren in 11 landen koffie op een zo duurzaam mogelijke manier te laten telen. Vandaag teelt Nespresso 84% van haar koffie binnen dit programma, doel is om dit programma tegen 2020 toe te passen voor de volledige koffieteelt.
Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro