NESPRESSO reist naar Rwanda en Mexico voor haar gloednieuwe Limited Edition capsules

NESPRESSO reist naar Rwanda en Mexico voor haar gloednieuwe Limited Edition capsules

Twee unieke werelden, twee uitstekende koffies, één in expertise: UMUTIMA wa Lake Kivu uit Rwanda en TANIM de Chiapas uit Mexico

Ook dit jaar verwent Nespresso koffieliefhebbers rondom de wereld met haar Limited Edition koffies. UMUTIMA wa Lake Kivu uit Rwanda en TANIM de Chiapas uit Mexico vinden hun oorsprong in twee verschillende werelden, maar zijn verbonden door de liefde voor koffie. Hun naam betekent dan ook ‘hart’ in de respectieve talen. Voor Nespresso is het een eer om deze unieke gemeenschappen en hun koffies in de spotlights te zetten. 

Aan de dichtbevolkte oevers van het Kivumeer in Rwanda telen de koffieboeren één van de zoetste en smaakvolste Oost-Afrikaanse koffies. Om de aroma’s van deze Arabica volledig tot hun recht te laten komen, worden enkel de rijpe bessen met de hand geplukt om ze nadien nog eens aan een strenge selectie te onderwerpen. Zo blijven alleen de allerbeste bonen over. Vervolgens passen de experts van Nespresso een bijzondere brandtechniek toe: de ene helft van de groene koffiebonen voor UMUTIMA wa Lake Kivu wordt licht gebrand. Zo komen de sappige, fruitige toetsen naar boven. De andere helft wordt donkerder gebrand, met een heerlijke kracht en textuur als resultaat.

In Chiapas, Mexico, telen de boeren hun koffie op hoger gelegen vulkanische grond, langs plantages met avocado’s en sinaasappelen. Door deze traditionele manier van telen in de schaduw van het tropische regenwoud, duurt de rijping van de bessen langer en krijgen de bonen een uitzonderlijk aroma met toetsen van fruit en cacao. Ook voor TANIM de Chiapas passen de experts van Nespresso de dubbele brandtechniek toe, maar wel op een andere manier.  Een deel van de bonen wordt langdurig gebrand op lage temperatuur om de speciale noot- en broodtoetsen te behouden. Het andere deel wordt dan weer korter en donkerder gebrand. Dat proces versterkt de intensiteit van de bonen en zorgt voor een zijdezachte textuur.

Karsten Ranitzsch, Hoofd Koffie bij Nespresso, vat samen: ‘Ze telen misschien op verschillende wijze, maar de koffieboeren uit Rwanda en Mexico delen hun liefde en toewijding voor hun product. In beide gevallen is het resultaat een koffie van de allerbeste kwaliteit die wereldwijd gesmaakt wordt. UMUTIMA wa Lake Kivu en TANIM de Chiapas zijn Pure Origin-koffies en komen voor 100% uit de respectieve landen. Dankzij de techniek van gesplitst branden, brengt Nespresso hun aroma’s ten volle naar boven.’

 

Nespresso presenteert:

UMUTIMA wa Lake Kivu

Een verfrissende combinatie van een zachte textuur met fruitige toetsen en een verrassend delicate afdronk.

Smaakt best als Espresso (40ml) of Lungo (110ml).

Intensiteit: 6


TANIM de Chiapas

Een zoet evenwicht tussen de zijdezachte textuur en de aroma’s van geroosterd brood met een toetsen van noten.

Smaakt best als Ristretto (25ml) of Espresso (40ml).

Intensiteit: 7

Volgens Nespresso-experten is melk een perfecte match voor UMUTIMA wa Lake Kivu en TANIM de Chiapas: deze koffies smaken heerlijk als Cappuccino, Latte Macchiato of simpelweg met een wolkje melk.

Beschikbaar vanaf 28 januari 2016 zolang de voorraad strekt in de Nespresso Boutiques, online (www.nespresso.com) of 24/7 telefonisch op 0800 162 64

Prijs: € 4,5 voor 10 capsules

 

Recepten

Long drink met koriander

Ingrediënten:

1 capsule UMUTIMA wa Lake Kivu

8 cl ananassap

1,5 cl limoensap

2 cl suikersiroop

5 medium blaadjes verse koriander

Gecrushed ijs om het glas te vullen

Ijsblokjes om de koffie te koelen

Enkele blaadjes verse koriander voor decoratie


Benodigdheden:

1 Nespresso long RECIPE-glas

1 theelepel

Een shaker


Zo ga je te werk:

 • Koel het glas met ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
 • Giet 1,5 cl vers limoensap in een shaker, voeg er 8 cl ananassap aan toe, 2 cl suikersiroop en 5 medium blaadjes verse koriander. Shake alles zorvuldig met 6 of 7 ijsblokjes.
 • Vul het glas opnieuw met gecrushed ijs en voeg er de mix aan toe.
 • Shake vervolgens 40 ml UMUTIMA wa Lake Kivu met 4 ijsblokjes in de shaker. Gebruik een theelepel om de koffie voorzichtig in het glas met de mix te gieten.
 • Versier met verse korianderblaadjes.


Popcorn cappuccino

Ingrediënten:

1 capsule TANIM de Chiapas

1 cl tonkabonensiroop

60 ml koude melk

Zoete popcorn voor decoratie


Benodigdheden:

1 Nespresso Cappuccino-kop van de Pure-collectie

1 eetlepel

Nespresso Aeroccino


Zo ga je te werk:

 • Giet 1 cl tonkabonensiroop in een melkkan.
 • Maak melkschuim met behulp van de Nespresso Aeroccino.
 • Wanneer het melkschuim klaar is, giet je het in de melkkan en meng je het met de tonkabonensiroop.
 • Giet 40 ml TANIM de Chiapas in een Cappuccino-kop en giet de melk en het schuim zachtjes in het midden van de koffie.
 • Versier het schuim met zoete popcorn.


Caffé Margerita

Ingrediënten:

1 capsule TANIM de Chiapas

2 cl agavesiroop

4 cl vers limoensap

Gecrushed ijs

5 ijsblokjes

Zest van limoen voor decoratie

Zout om de helft van het glas te decoreren


Benodigdheden:

1 groot Margeritaglas

1 eetlepel

Een shaker


Zo ga je te werk:

 • Koel het glas met gecrushed ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
 • Pers het sap van 1 verse limoen en meng het met 2 cl agavesiroop. Giet alles in een shaker met 5 ijsblokjes en schud stevig.
 • Breng zout aan op de helft van de glasrand en vul het glas met 2 lepels gecrushed ijs. 
 • Giet je mix in het glas bij het ijs.
 • Neem 40 ml TANIM de Chiapas en shake zorgvuldig met de ijsblokjes. Wanneer de koffie koud is, giet je alles voorzichtig in het glas bovenop de mix.
 • Versier met zest van limoen.
Contacteer ons
Over Nespresso

Nestlé Nespresso nv is de pionier en referentie op het vlak van geportioneerde koffie van de hoogste kwaliteit. De hoofdzetel van Nespresso is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het bedrijf is actief in bijna 64 landen en telt meer dan 12.000 werknemers. In 2015 beheerde het een wereldwijd retailnetwerk van meer dan 450 exclusieve Nespresso Boutiques. Surf naar de site van Nespresso: www.nestle-nespresso.com voor meer informatie.

Voor meer info betreffende Nespresso BtoB solutions surf naar www.nespresso.com/pro