Nespresso viert de Braziliaanse sportzomer met koffiecocktails!
Samba, parelwitte stranden, carnaval en sport in overvloed. Brazilië is dé inspiratiebron als je een zomerse ‘festa’ wil organiseren. En dankzij Nespresso verras je tijdens je fanfeestjes al je vrienden met deze overheerlijke tropische koffiecocktail.
De fluweelzachte zoetheid van Dulsão do Brasil...
Deze zuivere Arabica koffie uit Brazilië is een delicate melange van rode en gele Bourbonvariëteiten afkomstig van de plantages op de hoge heuvels in het zuiden van Brazilië. De met de hand geplukte bonen worden met de mucilage (plantaardige slijmlaag) in de zon gedroogd, waardoor de koffie opvallend mild smaakt. Vervolgens krijgt één deel van de koffie een lichte branding voor een ronde smaak met zoete accenten, terwijl het andere deel sterker wordt gebrand om de tonen van licht geroosterde granen volledig tot hun recht te laten komen. Het resultaat is een evenwichtige koffie met een fluweelzacht aroma. Laat je deze zomer zeker inspireren door de recepten hieronder voor al je zomerse feestjes.
Ijskoffie met Citroen
‘Shaken’, niet geroerd... Deze cocktail is cooler dan (citrus) cool en perfect in al z’n eenvoud.
Ingrediënten
- 1 capsule Nespresso Grand Cru Dulsão do Brasil
- 2 theelepels rietsuiker
- een citroen
- ijsblokjes
Bereiding
- Plaats het glas in de koelkast.
- Maak de Grand Cru Dulsão do Brasil van Nespresso klaar in een espressokop (40 ml).
- Gooi de ijsblokjes in de shaker en voeg de koffie toe, samen met de suiker en het citroensap.
- Shake tot een romig geheel.
- Giet alles behalve de ijsblokjes in het glas.