NESPRESSO: it’s coffeecocktail o’clock!

Vrijdag 6 november 2015 —  

Vergeet even het oude vertrouwde ‘Met melk en suiker?’…

Tegenwoordig vraag je jouw gezelschap of ze hun kopje zwarte goud liever met een beetje ananas drinken, of meer fan zijn van een onverwachte mix met rum en sinaasappelsap. Want Nespresso verspreidt het overheerlijke aroma van koffiebonen voortaan ook in onweerstaanbare cocktails. Ideaal om samen gezellig met je geliefde te sippen tijdens een mooie winteravond uit, maar ook heel origineel om straks mee uit te pakken bij je gasten tijdens de eindejaarsfeesten. Nespresso heeft dan ook grote namen gevraagd om 2 cocktails te creëren met de Grands Crus van Nespresso. Dit zijn de recepten van Hannah Van Ongevalle (Beste Bartender van België in 2014

) en haar broer Ran, samen de bekende gezichten achter de hippe bar ‘The Pharmacy’ in Knokke.

 

COCO ROCH Indriya from India by Hannah Van Ongevalle for Atelier Nespresso

4 cl Ketel One Vodka

1 cl Grand Marnier

2 cl Filliers 15Y-graanjenever

1,5 cl Frangelicolikeur met gedroogde cascarabes

25 ml Grand Cru Indriya from India (kruidig, intensiteit 10)   

Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.

Hannah: “Ik koos voor de Grand Cru Indriya from India voor zijn krachtige persoonlijkheid en zijn gekruide aromatische toetsen, die perfect samengaan met de kruiden die je terug vindt in de Grand Marnier en Jenever.  De  Ketel one Vodka benadrukt de aanwezigheid van de koffie in de cocktail.  Als resultaat heb je een intense cocktail met een vleugje zoetheid vanwege de hazelnootlikeur.”

 

 

ROASTED Cosi by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso

40 ml COSI, ijskoud (Fruitig/graanachtig - intensiteit 4)

40 ml Mezczal Nuestro Soledad (Fruitig/graanachtig - intensiteit 4)

10 ml cassiakaneelsiroop

1 barlepel Pimento Dram

1 barlepel citroensap

Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.

Ran: ‘Ik koos voor deze Grand Cru vanwege het zachte karakter met graan en subtiel fruitig aroma's. Dankzij de toevoeging van MEZCAL, een alcohol vanuit Latijns-Amerika op basis van agave, worden de geroosterde accenten van deze Arabica vanuit Zuid Amerika verstrekt waardoor er een extra dimensie aan de Cosi wordt toegevoegd.’ 

 

Ricompensa Leggero by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso

11cl Lungo Leggero

3cl Bergamot – jasmijn cordial

1 barlepel zoutoplossing

Garnituur: jasmijnbloemetje

Doe alle ingrediënten in een shaker met filter. Shake gedurende 30 seconden. Serveer de cocktail in een cocktailglas.

Ran: ‘Hier gaan we de bloemige toetsen van de koffie nog meer naar boven halen maar laten we het in zijn schoonheid door hem volledig te gebruiken. Fris en fruitig!’

Coco Roch Indriya from India by Hannah Van Ongevalle Roasted Cosi by Ran Van Ongevalle Atelier Nespresso.jpg
Roasted Cosi by Ran Van Ongevalle Atelier Nespresso.jpg
Roasted Cosi by Ran Van Ongevalle Atelier Nespresso.jpg
Ricompensa Leggero by Ran Van Ongevalle for Atelier Nespresso